Letest New Posts


  • GSEB Vidyasahayak Bharti 2017-18 (Std 1 to 5):Details | Apply Nowlast:14-09-2017

  • LIC Housing Finance Ltd. Recruitment for Assistants & Assistant Managers :Details | Apply Nowlast:07-09-2017

  • SBI Associates 6425 Clerk Posts :Details | Apply Now last:09-12-2014

  • IBPS Specialist Officers CWE IV :Details | Apply Now last:09-12-2014

  • United Insurance Company Ltd Assistant Posts :Details | Apply Now last:09-12-2014

  • GSEB Vidhyasahayak Bharti 2014 in Std 06 to 08 :Details | Apply Now last:08-12-2014


  • CALL LETTER
  • SBI Clerk (Assistant) Interview Call Letters :Click Here Interview : 08-12-2014

  • GEMI Senior Scientist Assistant :Click Here Exam Date: 07-12-2014 (Advertisement)

  • ONGC Regular Posts (WR) Vadodara :Click Here Exam Date: 23-11-2014

  • Jail Sipahi Physical Test :Click Here Test: 01-12-2014 To 10-01-2015

  • IBPS Clerk IV Online Exam Call Letters :Click Here Exam Date: 06 To 27 December 2014


  • Tuesday, December 2, 2014

    English Section Model Questions for PA SA Exam 2014 Preparation


    Friends.. Here is some model Questions from English Section for practice. 

    1.       A …..thief was caught by the police last night.
    (A)    Famous
    (B)   Popular
    (C)    Renowned
    (D)   Notorious
    ANS.(D)

    2.    Indian believes in tolerance, not in…..acceptance or rejection.
    (A)    Alienation
    (B)   Bigotry
    (C)    Prejudice
    (D)   Aggression
    ANS.(B)


    3.       The court of conscience…..all other courts.
    (A)    Surpasses
    (B)   Excels
    (C)    Supersedes
    (D)   Trespasses
    ANS.(C)

    4.       Ambition is one of those…..which are never satisfied.
    (A)    Needs
    (B)   Ideas
    (C)    Passions
    (D)   Fancies
    ANS.(C)

    5.       Dying is a very….. dreary affair.
    (A)    Boring
    (B)   Dull
    (C)    Monotonous
    (D)   Drab
    ANS.(B)

    6.  The senior officials of the ministry charged the secretary with gross…..of duty and so suspended him.
    (A)    Disregard
    (B)   Negligence
    (C)    Laxity
    (D)   Dishonesty
    ANS.(B)

    7.       His parents did not pay…..attention to his studies.
    (A)    Suitable
    (B)   Just
    (C)    Remarkable
    (D)   Proper
    ANS.(D)

    8.       I do not…..with the views expressed in your newspaper.
    (A)    Confirm
    (B)   Coincide
    (C)    Compromise
    (D)   Concur
    ANS.(D)

    9.       Despite her pleas, the mistress did not…..to her request.
    (A)    Accede
    (B)   Convince
    (C)    Favour
    (D)   Approve
    ANS.(A)

    10.   He is greatly admired for his…..behavior.
    (A)    Decrepit
    (B)   Decorative
    (C)    Decadent
    (D)   Decorous
    ANS.(D)

    11.   Nobody can say what…..him to commit this crime.
    (A)    Excited
    (B)   Attracted
    (C)    Prompted
    (D)   Roused
    ANS.(C)

    12.   The meeting….. with a vote of thanks.
    (A)    Closed
    (B)   Finished
    (C)    Stopped
    (D)   Concluded
    ANS.(D)

    13.   The environment was…..to his work and that’s why he succeeded.
    (A)    Suitable
    (B)   Confirming
    (C)    Conducive
    (D)   Adequate
    ANS.(C)
     Always Visit for more study materials>>www.currentaffairs4examz.com
    14.   It is difficult to believe what he tells us because his account of any event is always
    full of…..of all sorts.
    (A)    Discrepancies
    (B)   Differences
    (C)    Discretions
    (D)   Distinctions
    ANS.(A)

    15.   As the waves rose and the ship tossed, many of the passengers felt…..
    (A)    Lethargic
    (B)   Tremulous
    (C)    Subdued
    (D)   Queasy
    ANS.(D)

    16.   The government should crush with a heavy hand all the gangs of terrorists
    and foil their…..design against the integrity of our nation.
    (A)    Foolish
    (B)   Nefarious
    (C)    Ugly
    (D)   Undesirable
    ANS.(B)

    17.   The speaker…..the scope of his paper on ‘Work ethic’ at the outset.
    (A)    Defined
    (B)   Delineated
    (C)    Ascribed
    (D)   Declined
    ANS.(B)

    18.   He….. a lot over the pros and cons of the issue but could arrive at no fruitful result.
    (A)    Envisioned
    (B)   Contemplated
    (C)    Embodied
    (D)   Envisaged
    ANS.(B)

    19.   The custom officers…..gold worth Rs. 1 crore from the smugglers.
    (A)    Snatched
    (B)   Captured
    (C)    Mobbed
    (D)   Confiscated
    ANS.(D)

    20.   On account of the dearth of grass on the arid plains the cattle became…..
    (A)    Jubilant
    (B)   Emaciated
    (C)    Flippant
    (D)   Agitated
    ANS.(B)

    21.   His…..helped him rise so high in life.
    (A)    Cleverness
    (B)   Wisdom
    (C)    Cunningness
    (D)   Genius
    ANS.(D)

    22.   The speaker painted a….. picture of hunger in parts of India.
    (A)    Poignant
    (B)   Passionate
    (C)    Parsimonious
    (D)   Chimerical
    ANS.(A)

    23.   Some region of our country still remains….. to the average man.
    (A)    Impenetrable
    (B)   Impermeable
    (C)    Inaccessible
    (D)   Impossible
    ANS.(C)

    24.She….people who are good at sports.
    (A)    Supports
    (B)   Admires
    (C)    Attracts
    (D)   Appeals
    ANS.(B)

    25. He wanted to help…..poverty.
    (A) Diminish
    (B) Reduce
    (C) Dwindle
    (D) Deplete

    ANS.(B)


    પ્રતિક્રિયાઓ:

    0 Comment ::

    Post a Comment